Video

Kijken: 250 drones stelen de show boven de Bellagio fonteinen in Las Vegas

Wie ooit in Las Vegas is geweest herinnert zich vast de spectaculaire Bellagio fonteinen, waarvan de waterstralen onder begeleiding van licht en muziek tot wel zeventig meter hoog spuiten. Afgelopen week tijdens de CES was de show zo mogelijk nòg spectaculairder: chipfabrikant Intel liet namelijk tweehonderdvijftig lichtgevende showdrones vliegen boven de fontein.

Shooting Star

Tijdens de CES vorige week in Las Vegas presenteerde Intel een nieuwe versie van de Shooting Star drone, die geschikt is voor het geven van indoor lichtshows. Het bedrijf zette direct een wereldrecord door honderd Shooting Star Mini’s simultaan boven het publiek te laten vliegen in één van de conferentiehallen.

Maar ook buiten pakte het bedrijf uit met een spectaculaire droneshow. Met toestemming van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit liet Intel tweehonderdvijftig van de oorspronkelijke Shooting Star drones boven de Bellagio fonteinen vliegen, waarbij de choreografie van de drones perfect was afgestemd op de bewegingen van de waterstralen in de vijver.

‘Beter dan vuurwerk’

Zoals altijd was het publiek diep onder de indruk van de synchroon vliegende drones, die elk licht in iedere kleur van de regenboog kunnen uitstralen. Volgens sommige toeschouwers zijn de showdrones zelfs een perfect substituut voor traditioneel vuurwerk, zo niet beter.

Natuurlijk is tweehonderdvijftig drones een indrukwekkend aantal, maar er hebben wel eens meer drones tegelijk in de lucht gehangen: Intel zette een eerste record met vijfhonderd drones, later ging het Chinese bedrijf Ehang daar overheen met maar liefst duizend drones gelijktijdig in de lucht.

Een leuk weetje is dat de show door slechts twee mensen bediend wordt. Eén persoon zit achter de knoppen van de computer die de drones aanstuurt, een tweede persoon staat klaar om in te grijpen mocht er iets misgaan.

Afleiding

Intel kon de positieve ontvangst van de droneshow overigens goed gebruiken: de laatste paar weken ligt het bedrijf onder vuur nadat bekend werd dat veel Intel-processors een ontwerpfout bevatten waardoor het risico bestaat dat gevoelige data in een afgeschermd deel van het processorgeheugen door kwaadwillenden ontfutseld kan worden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier