Leuk voor voor tijdens meetings en opleidingen: DroneBingo

Wie zich een beetje verdiept in de wereld van de drones, komt al snel in aanraking met allerlei geheimzinnige afkortingen. Zeker tijdens dronegerelateerde opleidingen en meetings vliegen de afkortingen je om de oren. Om dergelijke bijeenkomsten wat luchtiger te maken presenteert Dronewatch een unieke DroneBingo-kaart die je kunt downloaden en uitprinten.

Afkortingen

CTR, VTOL, MTOW, RPAS, VLOS: het zijn zomaar wat afkortingen die je als professioneel dronevlieger geacht wordt te kennen. In werkelijkheid zijn het er nog veel meer, want in de luchtvaartsector is men dol op moeilijke afkortingen en terminologie (misschien is dat wel een beetje om zichzelf enigszins te distantiëren van grondgebonden stervelingen).

Om je bij de les te houden als je een keer bij een bijeenkomst bent waar dergelijke afkortingen door de zaal vliegen hebben we een unieke DroneBingo-kaart voor je samengesteld. Het idee is simpel: print de kaart uit voor jezelf en voor je collega’s, neem ‘m mee naar je volgende opleidingsdag of meeting en kijk wie als eerste alle afkortingen voorbij heeft horen komen!

Download

Waar wacht je nog op? Download de DroneBingo-kaart (pdf)!

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier