Specs en foto’s van DJI Mavic Air uitgelekt: 4K video, 21 minuten vliegtijd, 3-assige gimbal

Dinsdag 23 januari is het zover, dan onthult DJI in New York onder de noemer ‘Adventure Unfolds’ haar nieuwste drone. Dat het vrijwel zeker om de Mavic Air gaat is ondertussen geen verrassing meer. Inmiddels zijn ook productfoto’s en de specificaties van DJI’s nieuwste drone uitgelekt. Daaruit blijkt dat de nieuwe drone inderdaad het midden houdt tussen de Spark en de Mavic Pro.

Digitaal zoomen

De Mavic Air valt vooral op door de nieuwe camera. Het zou gaan om een camera die kan filmen in 4K bij 60 frames per seconde, en panorama’s kan vastleggen in maar liefst 32 megapixels. Het beeld wordt verwerkt door een nieuwe image signal processor (ISP). In tegenstelling tot de Spark beschikt de Mavic Air over een drie-assige gimbal.

De mogelijkheid om te kunnen inzoomen op objecten – iets waar DJI zelf op hintte – betreft waarschijnlijk een digitale zoomfunctie. Het lijkt er niet op dat DJI net zoals Apple een dubbele camera toepast.

21 minuten vliegtijd

De vliegtijd van de Mavic Air zou maximaal 21 minuten bedragen. Qua obstakeldetectie is het systeem een stuk geavanceerder dan zijn voorgangers: de drone zou zowel in voor- als achterwaartse vliegrichting obstakels kunnen detecteren. Voor indoor positionering is de Mavic Air voorzien van VPS. En net als de Spark zou ook de Mavic Air met gebaren bediend kunnen worden (‘gesture control’). De armen met de propellers kunnen ingeklapt worden, maar dat gaat op een andere manier dan bij de Mavic Pro.

Nog onduidelijk is wat het bereik van de nieuwe drone wordt. Ook de verkoopprijs is nog een vraagteken: gespeculeerd wordt dat de Mavic Air 699 dollar gaat kosten.

Mavic 2 en Phantom 5

De grote vraag is of DJI ook met een ‘echte’ opvolger van de Mavic Pro gaat komen (Mavic Pro 2), en wat er te gebeuren staat met de Phantom-lijn. Ons vermoeden is nog altijd dat er op korte termijn een Phantom 5 met verwisselbare objectieven zit aan te komen, maar we achten de kans klein dat er een Phantom 5 aangekondigd gaat worden op de 23e januari. Het feestje in New York zal waarschijnlijk alleen om de Mavic Air gaan. Natuurlijk houden we je op de hoogte van de officiële productaankondiging.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Specs en foto’s van DJI Mavic Air uitgelekt: 4K video, 21 minuten vliegtijd, 3-assige gimbal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier