DIYOpmerkelijk

Chicken wings-box van de KFC is tijdelijk ook een doe-het-zelf drone

Bezoekers van Indiase vestigingen van de fastfoodketen KFC krijgen vandaag een wel heel bijzondere verpakking om een portie Smoky Grilled Wings. De box bevat namelijk uitneembare onderdelen voor een drone die de klant zelf in elkaar kan zetten. Het quadcoptertje kan worden bestuurd middels een smartphone-app.

Gadgets voor Aziaten

Het is niet voor het eerst dat KFC leuke gadgets weggeeft bij haar gerechten, maar helaas doen ze dat eigenlijk alleen in Aziatische landen, waar een bezoekje aan een Amerikaans fastfoodrestaurant wordt beschouwd als een echt familie-uitje. Verwacht dus geen mini-drone bij je bestelling in een Nederlandse KFC.

Deze keer zijn klanten uit India aan de beurt om een gadget bij een portie kippenvleugeltjes te ontvangen. Het betreft niet zomaar een gadget: het gaat om een heuse draadloos bestuurde quadcopter. De verpakking van de portie chicken wings bevat alle onderdelen om de kleine drone in elkaar te zetten. Eénmaal geassembleerd hoeft er alleen nog maar een Bluetooth-verbinding met een smartphone te worden opgezet. De drone kan dan met een app bestuurd worden.

Kentucky Flying Object

Volgens KFC zijn hun chicken wings ‘the most fly meal ever’. In het geval van de Kentucky Flying Object (KFO) wordt dat wel heel letterlijk genomen. Helaas is de KFO geen lang leven beschoren, want na vandaag is het doosje om de chicken wings gewoon weer van karton gemaakt.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier