Kijken: drone met 1 kW ledlamp maakt spooky beelden van woestijn

Wat krijg je als je een ledlamp met een vermogen van 1 kW aan een drone hangt? Juist, de ultieme vliegende studiolamp, die niet alleen het landschap op een spookachtige manier verlicht maar ook nog eens het resultaat filmt. Dat levert fascinerende beelden op, zoals je in een eerdere video kon zien. Deze keer nam Rctestflight de leddrone mee naar het woestijnlandschap van Monument Valley.

10x 100W

Voor de verlichting werden een tiental 100 Watt ledmodules samengevoegd, tot één ledlamp met een vermogen van maar liefst 1.000 Watt. Dat levert een spotlight op met een gigantische lichtintensiteit. Dankzij het relatief lage gewicht van de leds en de benodigde accu’s kan de module door een uit de kluiten gewassen multirotor de lucht ingebracht worden.

In de betoverende video The Dying Of The Light werd de leddrone gebruikt om een aantal Amerikaanse woestijnlandschappen te filmen, waaronder Monument Valley, Bears Ears National Monument, Moab Kane Creek en Vermilion Cliffs National Monument. Dankzij het kille ledlicht en de scherpe schaduwen lijkt het wel alsof je over een buitenaards landschap vliegt.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. In het najaar van 2018 was Wiebe als coach&jurylid verbonden aan het tv-programma 'Drone Masters'.

Eén gedachte over “Kijken: drone met 1 kW ledlamp maakt spooky beelden van woestijn

  • 4 februari 2018 om 11:51
    Permalink

    Wat een prachtig idee en verschrikkelijk mooie opnamen!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.