Opening Winterspelen opgeluisterd door show met 1.200 drones

De openingsceremonie van de Olympische Winterspelen die vanaf vandaag van start gaan in Zuid-Korea is opgeluisterd door beelden van een eerder opgenomen droneshow met maar liefst 1.218 drones. Met de show zet Intel een nieuw wereldrecord neer: niet eerder waren er zoveel drones simultaan in de lucht te zien.

Guiness World Record

Dankzij de droneshow in PyeongChang is Intel opnieuw wereldrecordhouder. Het vorige record stond op naam van Ehang, dat tijdens een Chinees festival net geen 1.200 drones de lucht in stuurde om een show te vertonen. Daarvoor had Intel een record gezet door een show met 500 drones te organiseren.

Tijdens de ceremonie zelf was er ook een live dronezwerm te zien, met ‘slechts’ 300 Shooting Star drones. Die formeerden in de lucht onder andere tot de iconische Olympische ringen. Dankzij een nieuw ultra-licht design zijn de drones veilig genoeg om in de buurt van publiek te vliegen. De nieuw ontwikkelde showdrone werd voor het eerst tijdens CES 2018 gepresenteerd.

Anti-drone

De Shooting Stars van Intel zullen waarschijnlijk de enige drones zijn die tijdens de Winterspelen de lucht in gaan. Afgelopen week werd bekend dat het beveiligingsteam van de Winterspelen diverse anti-drone maatregelen heeft genomen om ongewenste drones te weren van het sportevenement.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier