Dit is wat er kwam kijken bij de show met 1.218 drones in PyeongChang

Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in PyeongChang verzorgden ruim 1.200 drones van Intel een openingsact die de kijkers niet snel zullen vergeten. Alhoewel de show niet live werd opgevoerd was de spanning bij het Drone Team van Intel er niet minder om, aangezien er niet eerder zoveel drones bij betrokken waren. Zou het lukken om het wereldrecord voor het grootst aantal drones gelijktijdig in de lucht te breken?

1.218 drones gelijktijdig in de lucht

Tijdens de spectaculaire lichtshow vormden 1.218 drones een aantal geanimeerde figuren in de lucht. De voornaamste uitdaging was niet zozeer het grote aantal drones, maar vooral de weersomstandigheden: kou en harde wind zijn niet bepaald de beste omstandigheden voor de kleine ‘Shooting Star’ quadcopters.

Van acteur tot droneshow

Voor het animeren van de driedimensionale snowboarder werd een acteur ingezet, wiens bewegingen door een computer in drie dimensies werden gescand. Het resulterende volumemodel werd vervolgens omgerekend naar een programma voor de automatische aansturing van de drones. Elke drone vormt daarbij een driedimensionale pixel, die elke gewenste kleur kan aannemen.

Live shows met 300 drones

Tijdens de Winterspelen zullen de Shooting Star-drones van Intel nog regelmatig live in actie komen, als de weersomstandigheden dat toelaten. Elke avond zal een zwerm van ‘slechts’ 300 drones te zien zijn die dan een toepasselijke animatie weergeven.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier