Nieuws

Drone spoort onderkoelde man op na nachtelijk auto-ongeluk

Een Britse automobilist die na een ongeluk wegliep van zijn auto en bijna tweehonderd meter verderop in een diepe geul belandde is dankzij de inzet van een drone met warmtebeeldcamera gered. De man was op het moment dat de politie hem aantrof niet aanspreekbaar en ernstig onderkoeld. Inmiddels ligt de man buiten levensgevaar in het ziekenhuis.

Diepe geul

Het ongeluk vond net voor half drie ’s nachts plaats op de snelweg A16 nabij de plaats Ludborough in Lincolnshire. Omstanders zagen hoe de man uit zijn over de kop geslagen auto klom en de duisternis inliep, mogelijk om hulp te halen. Zo’n 160 meter van zijn auto vandaan viel de man echter in een twee meter diepe geul, waarna het hem niet lukte om er weer uit te komen.

De Lincolnshire Police besloot om direct een drone voorzien van een warmtebeeldcamera in te schakelen. Een zoekteam op de grond kreeg vervolgens aanwijzingen van de dronepiloot. Dankzij de lichaamswarmte van het slachtoffer was het slechts een kwestie van minuten voordat de man vanuit de lucht gelokaliseerd was.

Leven gered

Volgens een woordvoerder van de politie kon de man dankzij de inzet van de drone veel sneller opgespoord worden dan met een normale zoekactie. Op videobeelden van de redding is te zien hoe de man gevonden wordt door een politieagent, die vervolgens de ambulance de juiste kant op wijst. Mogelijk heeft de man zelfs zijn leven te danken aan de drone, gezien de mate van onderkoeling die geconstateerd werd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier