Productnieuws

Nieuwe app voor Parrot Bebop laat je in een handomdraai dronevideo’s maken

Het maken van een goede dronevideo is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Veel mensen vinden het vliegen nog wel leuk, maar vaak ontbreekt het aan het geduld om daarna urenlang aan de slag te gaan met videomontagesoftware om van de gemaakte opnamen een leuke video te maken. Voor bezitters van een Parrot Bebop drone is er goed nieuws: de nieuwe app Flight Director maakt in een handomdraai een korte dronevideo op basis van je beste shots.

Geavanceerde algoritmen

Veel eenvoudiger dan met Flight Director kan het maken van een dronevideo niet worden: na afloop van de vlucht(en) start je de app, geef je de gewenste lengte van de uiteindelijke video op (tot maximaal 180 seconden), kies je de gewenste montagestijl (chronological, trailer of cinematic), selecteer je een soundtrack, en tot slot geef je op welke videofragmenten in de video verwerkt moeten worden. Vervolgens monteert de app automatisch een video met de gewenste lengte.

De app maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om de beste shots te herkennen in de beelden die je hebt opgenomen tijdens het vliegen. De achterliggende techniek werd ontwikkeld door Muvee, een bedrijf dat al 17 jaar werkt aan programmatuur voor het automatisch editen van video’s. Volgens Parrot analyseert de app de vliegbewegingen van de drone en selecteert de app op basis daarvan de beste cameramoves voor in de video.

In-app purchase

Flight Director werd ontwikkeld door Parrot zelf en is beschikbaar als in-app purchase in de FreeFlight Pro-app waarmee je normaal gesproken ook de drone bedient. De functie is zowel geschikt voor de Bebop 1 als de Bebop 2 en de nieuwere Bebop 2 Power. Helaas is de upgrade niet gratis: Flight Director kost 20 euro. Je kunt de app wel 15 dagen gratis uitproberen. Voor echt zuunigerds is er ook een ‘free tier’: in dat geval kun je na de proefperiode gratis korte clips van 15 seconden blijven maken, ideaal voor op Instagram.

Voor wie toch liever zelf aan de gang gaat met het monteren van zijn of haar dronevideo’s: daarover gaat het boek ‘Dronevideo’s maken’. De tips en adviezen in dit boek helpen je gauw op weg om mooie video’s te maken van je beste droneshots, ongeacht welke drone je in bezit hebt. 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier