Kijken: zandkunstwerk ‘Ringen aan Zee’ vanuit de lucht en in 360º

Op het strand van Scheveningen wordt op zaterdag 3 maart een wel heel bijzonder kunstwerk geopend, namelijk de zandsculptuur Ringen aan Zee. Het door graafmachines gevormde zandlandschap neemt een oppervlakte van zo’n 45.000 vierkante meter in beslag. Hoe kan dat nu beter in beeld worden gebracht dan met behulp van een drone?

200 jaar badcultuur

Het zandkunstwerk bestaat uit twintig ringen die samen staan voor 200 jaar badcultuur. Het idee voor het kunstwerk is afkomstig van landschapsarchitect Bruno Doedens. Voor de uitvoering werden twee graafmachines ingeschakeld, die met behulp van GPS de concentrische vormen uitgroeven in het zand. Er werd maar liefst twee weken aangesloten gegraven om het kunstwerk te realiseren.

Wie een tochtje langs alle ringen wil wandelen is wel even bezig: dat is namelijk een afstand van zo’n vijf kilometer. De komende weken verschijnen er op de uiteinden van de ringen ook zandgezichten, gemaakt door kunstenaar Rikke Munkholm Laursen. Door erosie als gevolg van de wind zal het kunstwerk de komende weken geleidelijk aan weer verdwijnen.

Dronevideo en 360º luchtfoto

Het kunstwerk leent zich perfect voor drone-opnamen. Dronewatch maakte tijdens de laatste fase van de bouw zowel een korte dronevideo als een 360º luchtopname, die je hieronder kunt bekijken. Hoe die 360º luchtfoto met een resolutie van maar liefst 162 megapixels tot stand kwam lees je in dit achtergrondartikel.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier