Indonesische doe-het-zelver bouwt drone van satéstokjes

De meeste knutselaars denken bij het horen van het woord ‘zelfbouwdrone’ al snel aan koolstoffiber frames, voorzien van brushless DC motoren, high-tech flight controllers en natuurlijk FPV camera’s en de modernste videotransmitters. Dat het ook heel anders kan bewijst de Indonesiër Duwi Arsana: hij bouwde een ultra-lowbudget quadcopter op basis van satéstokjes.

Voor het assembleren van het frame was niet veel meer nodig dan een paar houten satéprikkers en wat lijm. De flight controller is van GoolRC en kost nog geen acht dollar bij AliExpress. De controller komt op nog eens zo’n acht dollar. Props en motortjes kosten tien dollar bij elkaar. Alles bij elkaar heb je het over zo’n dertig dollar aan onderdelen.

Desondanks vliegt de satédrone helemaal niet onaardig en is zelfs in staat om flips uit te voeren. Voor wie ook zijn eigen stokjesdrone in elkaar wil knutselen: in onderstaande video is het bouwproces in zijn geheel terug te zien. De toelichting is in het Indonesisch, maar daar zal een beetje doe-het-zelver laat zich daar niet door afschrikken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Indonesische doe-het-zelver bouwt drone van satéstokjes

  • 5 maart 2018 om 18:05
    Permalink

    Haha dat deed ik 2 jaar geleden al.. niettemin blijft het creatief👍

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier