Gerucht

DJI komt met stillere Platinum-versie van Phantom 4 Pro

Het lijkt erop dat de Phantom 4 Pro van DJI binnenkort wordt uitgebracht in een iets gewijzigde uitvoering, de Phantom 4 Platinum. Net zoals de Mavic Pro Platinum zal de drone een stuk stiller zijn, dankzij een gewijzigde propellervorm en mogelijk ook vernieuwde motorregelaars (ESCs). Dat blijkt uit uitgelekte producttestfoto’s.

Phantom 4 Pro V2.0

De foto’s waaruit blijkt dat er een nieuwe P4P aankomt werden via een Chinese Twitteraccount verspreid. Uit de productbeschrijving bij de foto’s blijkt dat DJI de drone intern aanduidt met Phantom 4 Pro V2.0, alhoewel het ons logischer lijkt dat het toestel Phantom 4 Platinum gaat heten, in navolging van de Mavic Pro Platinum.

Op één van de foto’s is duidelijk zichtbaar dat de propellers van de nieuwe drone een gewijzigde vorm hebben. Dankzij de winglets produceren dergelijke propellers veel minder herrie. Mogelijk dat DJI ook de ESCs heeft aangepast, voor een verdere geluidsreductie en mogelijk een iets langere vliegtijd. Eerder deed DJI dat bij de Mavic Pro Platinum, die inderdaad in de praktijk een stuk stiller is.

Opmaat naar Phantom 5

Wanneer DJI de Phantom 4 Platinum op de markt brengt is nog niet duidelijk. Het lijkt er niet op dat de drone andere cameraspecificaties meekrijgt. De kleine productupdate is mogelijk een voorbode van de komst van de DJI Phantom 5. De aankondiging daarvan wordt echter niet voor de zomer verwacht.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier