Gerucht

Weer foto’s uitgelekt van Phantom 5-camera

Dat de Phantom 5 van DJI de beschikking krijgt over een camera met verwisselbare objectieven is onderhand vrijwel zeker: opnieuw zijn er foto’s uitgelekt die dit vermoeden onderstrepen. Volgens de geruchten kunnen gebruikers kiezen uit vier verschillende lenzen, met brandpuntsafstanden van 16 mm, 24 mm, 35 mm en 50 mm.

Nieuw bajonetsysteem

Alhoewel de foto’s weinig details tonen en deels flink geblurred zijn (mogelijk om te voorkomen dat DJI kan achterhalen wie de foto’s heeft uitgelekt) is duidelijk zichtbaar dat de camera voorzien kan worden van verschillende objectieven. Waarschijnlijk gaat het om een nieuwe, door DJI zelf ontwikkelde bajonetsluiting in combinatie met eveneens zelfontwikkelde lichtgewicht lenzen met vaste brandpuntsafstanden.

Verder blijkt uit de foto’s dat ook de gimbal een upgrade heeft gekregen. Deze lijkt nog iets zwaarder uitgevoerd te zijn, aangezien de nieuwe cameramodule waarschijnlijk wat zwaarder is. De sensor lijkt nog steeds een diameter van 1” te hebben. Mogelijk gaat het om dezelfde 20 megapixel sensor die ook in de Phantom 4 Pro is verwerkt. De informatie over de vier lenzen die DJI voor de Phantom 5 uitbrengt is afkomstig van een Chinese bron die eerder de komst van de Mavic Air wist te voorspellen.

‘Mini-Inspire’

Alhoewel de drone op de uitgelekte foto’s zelf niet zichtbaar is, op een deel van het landingsgestel na, gaat de Phantom 5 waarschijnlijk sterk lijken op de Phantom 4 Pro Obsidian, maar dan met nieuwe, stillere propellers. Die laatste lijken er ook aan te komen voor de huidige Phantom 4 Pro, die dan waarschijnlijk Phantom 4 Platinum gaat heten.

Het lijkt er steeds meer op dat de Phantom 5 gaat lijken op een ‘mini-Inspire’, waarbij Phantom-vliegers net als eigenaren van een Inspire eindelijk de beschikking krijgen over verwisselbare lenzen, maar dan in de vorm van een veel compacter systeem met een lager prijspunt. Over dat laatste aspect valt nog weinig te zeggen, maar ons vermoeden is dat de Phantom 5 minstens 2.000 euro gaat kosten. Het toestel wordt waarschijnlijk komend najaar aangekondigd.

Eerdere foto

Eind 2017 lekte er ook al een foto uit die leek te duiden op een Phantom-camera met verwisselbaar objectief. Dat betrof waarschijnlijk een zeer vroeg prototype op basis van het Phantom 4-chassis.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Weer foto’s uitgelekt van Phantom 5-camera

  • Ben dan wel benieuwd of de verwisselbare lenzen in het pakket aanwezig zijn en dat die niet apart besteld dienen te worden voor die prijs.
    Ik blijf tevreden met de Phantom 4.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier