Video

Kijken: Another World, reisvideo met spectaculaire FPV dronebeelden

Wat krijg je als je één van ’s wereld bekendste makers van reisvideo’s vraagt om aan de slag te gaan met dronebeelden die zijn opgenomen door een ervaren FPV vlieger? Het antwoord: een video zoals ‘Another World’, die momenteel de ronde doet op social media. In de video zie je onder andere actieshots van paardrijden, jetskiën en quadrijden, en dat allemaal in een paradijselijk landschap.

FPV drone en fotomodel

De video is een samenwerkingsverband tussen Sam Kolder, fotomodel Chelsea Kauai en dronepiloot Johnny FPV. Mocht de naam ‘Sam Kolder’ je niets zeggen, dan moet je beslist eens een paar van zijn YouTube-video’s bekijken. Daaruit blijkt niet alleen zijn extreme reislust, maar ook zeer goed ontwikkelde vaardigheden op het gebied van filmmaken, colour grading en montagewerk. Niet voor niets proberen veel makers van reisvideo’s zijn stijl te imiteren.

Normaal gesproken zit Sam zelf aan de sticks van de drone, maar voor Another World schakelde hij de hulp in van een FPV vlieger. Dat levert toch weer net even wat dynamischer beelden op dan met een normale cameradrone mogelijk is. Wij voorzien in ieder geval een heel nieuw genre aan reisvideo’s, en voor komende maanden hebben we onze dosis aan inspiratie alvast binnen. Hopelijk jij ook, na het zien van deze video!

Tools

Mocht je willen weten welke drone en cameratools er aan te pas kwamen om deze video op te nemen: de makers publiceerden deze lijst met benodigdheden.

► DRONE
–  Lumenier 2207 2700kv Johnny FPV motor
–  RaceFlight Revolt FC
–  HobbyWing 4in1 40amp ESC
–  Lumenier AXII Antenna
–  RunCam Swift 2 FPV Camera
–  2.1mm lens
–  VTX (Unfy 800mw!!)
–  ThunderPower 1300-1600 mah 4s
–  HQ 5×4.3×3 V1S Prop
–  GoPro Hero6 black and 5 session
–  Frame: Prototype JohnnyFPV frame

► RADIO CONTROLLER
-Futaba 16SGH
-Futaba SBUS Receiver

► GOGGLES
–  Dominator HD v3
–  Furious True-D Diversity Receiver
–  ThunderPower 2000mah 2s
–  Clearview ground station

► CINEMATIC CAMERA
–  Panasonic GH5
–  12-35 2.8mm lens
–  Canon G7x Mark II
–  JOBY Gorilla pod

►EDITING/COMPUTER EQUIPMENT
–  15in MacBook Pro
–  1TB external hard drive
–  On the go Charger

► TOOLS
–  Soldering Iron
–  On the go Soldering Iron

► BACKPACK/TRAVEL GEAR
–  ThinkTank FPV Backpack
–  Battery Holder
–  GoPro/SD Card holder

►  LONG RANGE GEAR
–  TBS Crossfire System
–  TBS Crossfire Receiver

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier