DJI komt met professionele gimbalcontroller voor Ronin 2 en Inspire 2

Op 28 maart aanstaande organiseert DJI een evenement waarbij er weer een nieuw product wordt aangekondigd, gericht op professionele gebruikers. Naar verwachting gaat het om de DJI Master Wheels, een gimbalcontroller met draaiwielen voor de Ronin 2 stabilizer en Inspire 2 quadcopter.

Twee cirkels als hint

Zoals wel vaker geeft DJI via haar officiële aankondiging een kleine hint weg. In dit geval toont de aankondiging een tweetal cirkels, samen met de tekst “Over the years, DJI has reshaped the way creative minds view the world. Now, we’re changing the way you work in it. Stay tuned for what’s next on March 28th.”

Dat het om een product voor professionele gebruikers gaat blijkt wel uit het feit dat de aankondiging eerst werd verspreid vanuit het zakelijke @DJIEnterprise twitteraccount. Verder lijken de cirkels duidelijk te wijzen naar de draaiwielen van een gimbalcontroller waarvan al enige tijd een uitgelekte foto de ronde doet.

Draaiwielen

Naar verluidt gaat het om een gimbalcontroller voor de Ronin 2 stabilizer en Inspire 2. Dankzij de drie draaiwielen krijgt de camera-operator een extra nauwkeurige controle over de bewegingen die de gimbal maakt, langs x-, y-, en z-as. Ook is er voorzien in draaiknoppen om de belangrijkste camerasettings mee aan te passen. Dergelijke controllers zijn gebruikelijk bij high-end gimbalsystemen, en nu gaat DJI dus ook een dergelijk product aanbieden aan professionele videomakers.

Of DJI tijdens het event ook een Mavic Pro II of zelfs Phantom 5 gaat aankondigen is nog niet duidelijk. Wel is de kans groot dat DJI het evenement aangrijpt om de Phantom 4 Platinum aan te kondigen, een stillere opvolger van de P4Pro.

De Inspire 2 van DJI
De Inspire 2 van DJI
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier