Gerucht

Zo komt de Phantom 5 van DJI er uit te zien

De aankomende Phantom 5 van DJI krijgt een matglanzend chassis en een donkerkleurig landingsgestel. Ook krijgt de drone conform eerdere geruchten een camera waarvan de lens verwisseld kan worden. Dat blijkt uit recent uitgelekte foto’s van een prototype of vroeg productiemodel van de aankomende quadcopter die de Phantom 4-serie moet opvolgen.

Aluminium body

Op de foto’s is duidelijk zichtbaar dat de Phantom 5 een aluminium finish krijgt. Onduidelijk is nog of de drone daadwerkelijk van aluminium gemaakt wordt of dat het om aluminiumkleurig plastic gaat. Op de camera is iets van een lens-release knop te zien, wat nogmaals het vermoeden onderstreept dat de Phantom 5 met verschillende lenzen uitgerust kan worden. Die zouden dan brandpuntsafstanden van 15mm, 24mm, 35mm en 50mm hebben.

De foto’s zijn afkomstig van de Chinese twitteraar OsitalV. Diens updates zijn niet altijd even betrouwbaar: een recent door deze gebruiker gedeelde (en inmiddels verwijderde) foto van wat de Mavic Pro II zou zijn bleek later gewoon een Mavic Pro met een sticker te zijn. Toch lijkt het erop dat OsitalV in contact staat met DJI-medewerkers of op een andere manier extra goed ingevoerd is in het geruchtencircuit rondom de Chinese droneproducent.

Phantom 4 Platinum

Of de Phantom 5 op 28 maart aangekondigd gaat worden is nog even de vraag. Die dag houdt DJI een persconferentie, die waarschijnlijk om de lancering van de Master Wheels gimbalcontroller draait. Mogelijk dat op die dag ook de Phantom 4 Platinum aangekondigd, die de opmaat vormt naar de Phantom 5.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Zo komt de Phantom 5 van DJI er uit te zien

  • wanneer komt die uit of is daar nog niks over gezegd?
    owh ja de site wordt vernieuwd als u daar toevallig op kijkt het was gewoon een hobby van mij maar wil hem wel verbeteren

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier