Markt

Nederland krijgt demonstratiecentrum voor anti-drone technologie

De in Sydney gebaseerde fabrikant van drone jammers en drone-detectiesystemen DroneShield gaat een demonstratiecentrum in Nederland openen. Dat meldt de Australische nieuwssite Business News. Het bericht over het anti-drone testcentrum volgt op een grote order van de Europese distributeur ForcePro.

Jammen en detecteren

DroneShield biedt zowel oplossingen op het gebied van drone-detectie (DroneSentinel) als voor het verstoren van de communicatie tussen een drone en diens bestuurder (DroneGun). Civiel gebruik van dergelijke drone jammers is in EU-landen niet toegestaan, maar ordehandhavers en defensieorganisaties hebben grote interesse in de technologie en mogen onder strenge voorwaarden stoorzenders inzetten om bijvoorbeeld een verdachte drone te immobiliseren.

Volgens DroneShield-ceo Oleg Vornik heeft de Europese distributeur ForcePro onlangs een grote order geplaatst, ter waarde van 210.000 Australische dollar. Om potentiële klanten beter te kunnen informeren over de anti-drone producten en ook demonstraties te kunnen geven komt er nu dus een kantoor met demonstratieterrein in Nederland. Dit centrum zal nabij het NATO Joint Force Headquarters in Brunssum gesitueerd gaan worden.

Klanten wereldwijd

DroneShield werd opgericht in 2014. Onder de klanten van het bedrijf bevinden zich de Turkse president Erdogan, militaire groeperingen uit het Midden-Oosten, het World Economic Forum en de organisatie van de marathon van Boston. Het bedrijf is momenteel zo’n 30 miljoen Australische dollar waard, maar de verwachting is dat de marktwaarde snel gaat toenemen naarmate er wereldwijd meer vraag naar anti-drone maatregelen ontstaat.

Vornik is optimistisch over de toekomst van zijn bedrijf: “Naarmate er wereldwijd meer drones rondvliegen, zien we ook steeds meer en ernstiger incidenten met drones. Als een gevolg daarvan zijn overheden op zoek naar maatregelen om ongewenste drones op te sporen en indien nodig mitigerende maatregelen te kunnen nemen.”

(coverfoto: DroneShield)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Nederland krijgt demonstratiecentrum voor anti-drone technologie

  • Blijven jullie aan de gang met die 1 april grappen?! 😂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier