ProProductnieuws

DJI en FLIR presenteren Zenmuse XT2 thermische camera

Tijdens een evenement in San Francisco hebben dronemaker DJI en fabrikant van thermische camera’s FLIR een nieuwe thermische camera aangekondigd, de Zenmuse XT2. Deze camera combineert een 4K daglichtsensor met een gevoelige Tau 2 infraroodsensor. Door het combineren van de data van de twee sensoren levert de XT2 een gedetailleerder infraroodbeeld op, waardoor afwijkingen eerder opvallen.

Multi Spectral Dynamic Imaging

De eerste generatie Zenmuse XT had één belangrijk nadeel: de camera beschikte alleen over een infraroodsensor. Bij het uitvoeren van een thermische inspectie is het vaak echter handig om ook opnamen in het gewone lichtspectrum te kunnen maken, om zodoende te kunnen schakelen tussen de thermografische opname en gewoon beeld. De oplossing was om een tweede camera met RGB-sensor te monteren.

In de Zenmuse XT2 zijn twee sensoren verwerkt, waardoor er nog maar één cameramodule benodigd is om zowel RGB-beeld als een infraroodweergave te kunnen verkrijgen. Daarbij komt dat de XT2 het zogenaamde Multi Spectral Dynamic Imaging (MSX) biedt, een functie waarbij de infraroodopname wordt verrijkt met visuele details die de RGB-sensor registreert. Daardoor kan een veel gedetailleerder plaatje worden verkregen, iets dat helpt bij het constateren van afwijkingen tijdens een inspectie.

Voor M200 en M600

De nieuwe Zenmuse XT2 is compatible met de M200 en M600 series van DJI. Speciaal voor de nieuwe warmtebeeldcamera komt er in april ook een nieuwe app, de DJI XT Pro app voor iOS. De camera is ook te bedienen vanuit de DJI Pilot app voor Android.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier