Incident

Vlaardingse politie op zoek naar drone-gluurder

De politie van Vlaardingen is op zoek naar de bestuurder van een drone die afgelopen zondagavond ter hoogte van de Londenweg door een aantal flatbewoners werd gesignaleerd. Via de buurtwhatsapp maakten de bewoners elkaar attent op de drone, waarna de wijkagent werd ingelicht. Die is nu op zoek naar de eigenaar van de drone.

Naar binnen gluren

De cameradrone werd op eerste paasdag aan het eind van de dag waargenomen. Volgens de melding die binnenkwam bij de politie werd er bij bewoners van de flat naar binnen gegluurd. De politie komt graag met de betreffende ‘wannabe piloot’ in contact, om de persoon ‘op vlieghoogte te brengen’ als het gaat om de regels voor het vliegen met drones.

Boven bebouwing en in CTR

De dronebestuurder in kwestie moet nog veel leren: niet alleen is het niet toegestaan om met een drone boven wegen en bebouwing te vliegen, ook maakt Vlaardingen deel uit van CTR Rotterdam, waar een algeheel vliegverbod voor drones van kracht is. Daarnaast dient men de privacy van anderen te respecteren. 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier