Russische pakketdrone neergestort tijdens eerste testvlucht

Een experiment met pakketbezorging door een drone van het Russische postbedrijf Potsjta Rossii is niet helemaal vlekkeloos verlopen. Kort na het opstijgen raakte de drone onbestuurbaar en crashte deze hard tegen een gebouw. De schade zou zo’n 20.000 dollar bedragen. 

Maiden flight

De testvlucht vond plaats in de Russische stad Oelan-Oede. Het experiment werd gadegeslagen door tientallen belangstellenden en journalisten. Het idee was dat de multirotor een pakketje met een gewicht van 2 kg naar een nabijgelegen dorp zou vliegen, maar dat liep dus anders af dan gepland.

De directeur van het postbedrijf heeft al aangegeven dat de mislukte testvlucht een vervolg krijgt. “Het bezorgen met drones is voor ons relevant en interessant”, zegt de directeur van het postbedrijf tegen persbureau Reuters. “Ik ben blij dat we dit project vandaag hebben gelanceerd. En het gaat ongetwijfeld succes opleveren.”

Drone delivery

Eind maart maakte het Russische postbedrijf voor het eerst haar plannen op het gebied van drone delivery bekend. Het doel is om drones in te zetten om pakketjes af te leveren in afgelegen gebieden. Twee andere testvluchten die binnenkort zouden plaatsvinden zijn gecanceld.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier