Nieuws

DroneClash krijgt tweede editie tijdens Amsterdam Drone Week

Tijdens de Amsterdam Drone Week die eind november plaatsvindt in RAI Amsterdam zullen niet alleen de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van drones worden getoond, er zal ook aandacht zijn voor counterdrone maatregelen, in de vorm van een tweede editie van DroneClash. Teams die de strijd willen aangaan kunnen zich al aanmelden voor het event.

Gescheiden arena’s

Net zoals tijdens de eerste editie van DroneClash moet elk team ervoor zorgen dat hun Queen Drone zo lang mogelijk blijft vliegen, terwijl men met behulp van zogenaamde Fighter Drones de Queen Drone van het andere team moet zien neer te halen. In tegenstelling tot de vorige keer bevinden de Queen Drones zich nu niet in dezelfde ruimte, maar bevinden deze zich in twee gescheiden arena’s. 

Om bij de arena van de tegenstander te komen moet men eerst door een 3D Hallway zien te komen, waarin weer diverse anti-drone maatregelen worden toegepast. Daarbij zal men over goede stuurmanskunsten moeten beschikken, want er kan niet op GPS vertrouwd worden. In plaats daarvan moet er middels een videoconnectie FPV worden gevlogen. 

De organisatie van DroneClash 2 is wederom in handen van het MAVLab van de TU Delft. Innovatiemanager Mark Wiebes van Politie Nederland verwelkomt de tweede editie van het event: “We zijn best te spreken over de uitkomsten van de eerste DroneClash, alhoewel duidelijk bleek dat we nog een lange weg te gaan hebben. Een goede reden om dit evenement voort te zetten.”

Amsterdam Drone Week

Tijdens Amsterdam Drone Week zullen de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie en regelgeving in Europees verband worden besproken. Naast een beursvloer waar exposanten hun nieuwste ontwikkelingen tonen zullen er ook diverse events en meetings worden georganiseerd voor professionals in de dronebranche.

Update (14-3-2019)

De tweede editie van DroneClash is uitgesteld naar begin 2019. De nieuwe datum is 16 maart 2019, locatie: voormalig vliegkamp Valkenburg. Meer informatie

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier