Nieuws

Neergestorte drone waarschijnlijk oorzaak van bosbrand

Een natuurbrand in de Amerikaanse staat Arizona die begin maart zo’n 80 hectare aan bos heeft verwoest is mogelijk ontstaan als gevolg van een neergestorte drone. Volgens lokale media vloog de drone als gevolg van de crash in brand, met een flinke bosbrand tot gevolg. De politie heeft de bestuurder van de drone aangehouden.

Kortsluiting

De bosbrand vond ongeveer 20 kilometer ten noorden van Flagstaff plaats. Op het moment van de brand was de grond erg droog. Waarschijnlijk vloog de drone in brand door kortsluiting in de accu nadat het toestel door een nog onbekende oorzaak op de grond viel.

Gelukkig kon de brand binnen een dag geblust worden en vielen er geen slachtoffers. De politie heeft nog geen details naar buiten gebracht over het merk en type drone en de precieze oorzaak van het incident, maar heeft wel de verantwoordelijke dronepiloot kunnen opsporen. Alhoewel het veroorzaken van brand in principe strafbaar is, krijgt de persoon in kwestie waarschijnlijk geen bekeuring.

Hinder

Brandweerlieden hebben regelmatig last van drones die opnamen maken van bosbranden. Soms moeten blusvliegtuigen daardoor zelfs aan de grond blijven. Het is nu voor het eerst dat een drone in verband wordt gebracht met het ontstaan van een natuurbrand.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier