Kijken: nanodrone maakt ‘onmogelijke’ one-shot in schoolgebouw

Filmmakers leven momenteel in een fantastische tijd. Wie had ooit kunnen denken dat je met een drone van slechts een paar centimeter groot cinematische shots kon maken die voorheen duizenden euro’s aan cranes en dolly’s vergden of die simpelweg onmogelijk waren zonder terug te vallen op computeranimatie? 

Tiny Whoop

Onderstaande ‘onmogelijke’ onetaker werd door FPV-vlieger KatsuFPV opgenomen met behulp van een Tiny Whoop-drone. Deze drones zijn bijzonder klein en licht: slechts 28 gram weegt het apparaatje. Toch is het dankzij kleine cameraatjes zoals de RunCam Split Mini mogelijk om heel aardige opnamen te maken, in 1080p HD bij 60 frames per seconde.

Klaslokaal

In de video ‘Onnanocos’ is te zien hoe de nano-drone door een raam naar binnenvliegt bij een klaslokaal waar ogenschijnlijk aan slechts drie scholieren les wordt gegeven, waarna de drone zijn weg vervolgt door de gangen van het schoolgebouw. Dankzij de prachtige bloesemboom aan het begin en het vredige pianospel krijgt de take een heel mystiek karakter. De vliegkunsten van KatsuFPV in combinatie met de uitgekiende choreografie maken dit wat ons betreft het zoveelste pareltje op het gebied van dronevideo’s.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Kijken: nanodrone maakt ‘onmogelijke’ one-shot in schoolgebouw

  • 16 april 2018 om 10:44
    Permalink

    Ik wil even opmerken dat dit niet met een Tiny Whoop is gemaakt, maar met een brushless micro. Rond 7 seconden in de video kun je de micro zien in de reflectie van de ruit. Een runcam split mini weegt 15 gram wat voor een whoop veel te veel is. 1080p 60 fps is op een Tiny Whoop op dit moment nog niet mogelijk. Er zijn kleine HD camera’s die ongeveer 4 gram wegen die op een Tiny Whoop kunnen, maar die kwaliteit is stukken minder. Maar het zal niet lang meer duren voor dit ook op een Tiny Whoop mogelijk is!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier