Video

Kijken: drone ontkomt net (niet) aan torenhoge golf

Wist je dat je helemaal niet ver hoeft te reizen om te kunnen surfen op de grootste golven ter wereld? In het midden van Portugal ligt namelijk de kustplaats Praia do Norte, die onder golfsurfers bekend staat om de immense golven die vanaf de Atlantische Oceaan aan komen rollen. Een drone maakte er laatst spectaculaire opnamen van de torenhoge golven, en dat dat liep maar net goed af….

Big Wave Surfing

In de video is te zien hoe de 32-jarige surfkampioen Sebastian Steudtner uit Duitsland – een levende legende op het gebied van Big Wave Surfing – op een golf van zo’n dertig meter hoog surft. Dat levert van zichzelf al spectaculaire beelden op, zeker doordat de drone relatief laag vloog tijdens het filmen. 

Maar dat laagvliegen heeft ook een keerzijde. De golven zijn namelijk sneller dan je denkt, en op het eind van de video zie je hoe de drone net niet op tijd wegkomt voor een volgende supergolf. Maar gelukkig heeft de drone het overleefd en konden de beelden veilig gesteld worden, zodat jij er nu naar kunt kijken!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier