Gerucht

‘Phantom 5 wordt regenbestendig en krijgt vliegtijd van 33 minuten’

Met het verstrijken van de tijd wordt er steeds meer duidelijk over de aankomende Phantom 5 quadcopter van DJI. Dat het toestel gaat beschikken over verwisselbare lenzen staat onderhand zo goed als vast. Nieuw zijn de geruchten over de regenbestendigheid van het toestel en de vliegduur. 

Waterproof

Dat de Phantom 5 een camera krijgt die voorzien kan worden van verschillende objectieven blijkt uit een nieuwe serie uitgelekte foto’s, deze keer afkomstig van het Chinese twitteraccount @kanzhaji. Op één van de foto’s is duidelijk zichtbaar een 50 mm f/2.8 lens te zien. Naar verluidt zou het lensaanbod ook gaan bestaan uit 15 mm, 24 mm en 35mm objectieven met een DL-M objectiefvatting. 

Volgens een andere techtwitteraar @OsitaLV (die wel vaker foto’s van en geruchten over aankomende DJI producten verspreidt) is er nog iets bijzonders aan de hand: de luchtopeningen voor de koeling van de motoren zouden naar de onderzijde verplaatst zijn en de accu’s zouden sealrubbers hebben gekregen, wat er volgens hem op duidt dat de Phantom 5 regenbestendig is.

Vliegtijd van 33 minuten

Weer een andere bron beweert dat de Phantom 5 de beschikking krijgt over twee memory card slots en een vliegtijd krijgt van zo’n 33 minuten op één batterijlading. Ook zou de Phantom 5 nieuwe intelligent flight modes krijgen en zou de verkoopprijs zo’n 1.600 dollar gaan bedragen. 

Natuurlijk moet je bovenstaande geruchten met een korrel zout nemen, want er is nog altijd veel onduidelijkheid over DJI’s productstrategie. De afgelopen paar weken gonsde het ook van geruchten over een mogelijke stillere opvolger van de Phantom 4 Pro en de komst van de Mavic 2. Rond dat laatste product is het echter al even wat stiller, alhoewel wij nog steeds verwachten dat DJI nog voor de zomer met een aankondiging komt.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

7 gedachten over “‘Phantom 5 wordt regenbestendig en krijgt vliegtijd van 33 minuten’

 • Hoi wiebe, ik volg jouw pagina al een tijdje en vind dit zeker zeer interresand. Ik ben al een hele tijd op zoek naar een drone waarbij er geen sprake is is van fixed arms. Een drone waarbij de rotorbladen bewegen i.p.v. door snelheid van de rotoren de sturing mogelijk wordt gemaakt. ( je ziet dit vaak ik films, maar is eigenlijk nooit gebruikt in de gewone wereld. Weet jij waarom dat is? Behalve kosten? Kun je daar eens een artikel over schrijven?

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Je bedoelt een traditionele rotorconstructie, zoals bij een helikopter, waarbij je ‘collective’ gebruikt voor translatie en rotatie? Het antwoord is eenvoudig te geven; dat vergt een zeer complex mechaniek en is bij mijn weten niet op kleine schaal in een multirotorconfiguratie te maken. Er zijn wel single-rotor drones die net als een helikopter gebruik maken van een hoofdrotor en een startrotor om het draaimoment van de hoofdrotor op te heffen, maar dat zijn gespecialiseerde toestellen die doorgaans brandstofaangedreven zijn.

   Beantwoorden
  • Mika Voskuilen

   De CJ Youngblood Stingray 500 gebruikt collective pitch, vereist wel flinke oefening om te vliegen…

   Beantwoorden
 • Beste,

  Door mijn hobby in fotografie heb ik de interesse om mij om te scholen tot ‘drone pilot’ voor professionele doeleinden.
  Maar zit toch met een twijfel.
  Heeft de ‘drone-hype’ zijn maximum bereikt en zit hier nog een toekomst in voor de volgende jaren?!
  Kortom is de investering in deze nichebranche nog steeds de moeite waard om als beginnende dronepiloot in de toekomst nog steeds uw brood te verdienen of is de markt verzadigt!?

  Alvast bedankt voor uw eerlijk antwoordt.

  Mvg

  Beantwoorden
 • Wat is dat toch allemaal met die beloftes van Dji? Ik had een Phantom 3 Pro en die laat het afweten sinds de laatste update. Geen beeld meer. Ik liet mij nu verleiden door de belofte dat de Phantom 3 SE vier kilometer ver kan vliegen. Vergeet het maar! 300 meter ver en er komen venstertjes op mijn controller dat het signaal reeds te zwak is om verder te vliegen en dat hij in terugkeermodus gaat.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier