Komt Parrot met een nieuwe drone op de markt?

‘Il arrive’, staat er momenteel met grote letters te lezen op de homepage van de website van de Franse elektronicafabrikant Parrot. Daaronder een geheimzinnige afbeelding en een timer die afloopt op 6 juni 2018. Mogelijk wijst de teaser op de komst van een nieuwe drone.

Van AR.Drone tot landbouwsensoren

Vandaag de dag is het DJI wat de klok slaat als het gaat om consumentendrones, maar het was het Franse bedrijf Parrot dat in 2010 een revolutie startte als het gaat om eenvoudig te bedienen drones, met de introductie van de AR.Drone. Die werd later opgevolgd door de AR.Drone 2.0 en de Bebop 1 en Bebop 2. Daarnaast introduceerde Parrot niet alleen talloze speelgoeddrones, maar ook een sensorkit voor landbouwtoepassingen.

De laatste paar jaar heeft Parrot het echter lastig gekregen door het succesverhaal van DJI. De Bebop 2 kreeg nog een kleine update in de vorm van de Bebop 2 Power en een Bebop-Pro Thermal, en natuurlijk was er nog de ietwat buitenissige Disco FPV fixed-wing drone, maar verder hebben we de laatste tijd weinig nieuws gezien uit de koker van het bedrijf. Maar daar lijkt verandering in de komen, getuige de geheimzinnige teaser op de homepage van parrot.com.

Led indicator

Zoals dat tegenwoordig gaat verraadt de teaserafbeeling maar weinig over het aanstaande product, en het is nog relatief stil in het geruchtencircuit. Het is dus pure speculatie als het gaat om het aankomende product. De knipperende led bar doet ons echter sterk denken aan de energie-indicator op een wat grotere drone-accu, dus lijkt de teaser erop te wijzen dat Parrot een nieuwe drone gaat introduceren. 

Gezien de toenemende focus van Parrot op de professionele markt zou dat niet geheel onlogisch zijn. De landbouw- en thermische sensoren die het bedrijf maakt moeten immers toch de lucht in en op zich spreekt het voor zich dat Parrot ook de hardware levert die als vliegend platform kan dienen voor de sensoren anders dan de Bebop quadcopter die toch zo z’n beperkingen heeft.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier