Onderzoek

‘Drones hebben vorig jaar minstens 65 mensen het leven gered’

In 2017 zijn er tenminste 65 gevallen bekend waarbij drones het leven van mensen hebben gered, blijkt uit een studie die gepubliceerd is door DJI. Met het rapport wil de dronemaker onderstrepen dat drones in potentie levensreddend kunnen zijn. In totaal zijn er tot nu toe 124 gevallen bekend van levensreddende drone-operaties.

Eén redding per week

“Drones stellen reddingswerkers in staat om vermiste mensen op te sporen, hulpgoederen af te leveren of zelfs reddingsvesten te droppen op lastig te bereiken plekken,” stelt Brendan Schulman van DJI. “Mits de regelgeving het toelaat kunnen hulpdiensten dankzij de inzet van drones niet alleen slachtoffers uit penibele situaties redden maar ook tijd en geld besparen en de veiligheid van eigen medewerkers vergroten.”

Uit het rapport blijkt dat in 2017 gemiddeld één mensenleven per week werd gered dankzij de inzet van drones. In 18 gevallen ging het daarbij om de inzet van drones met warmtebeeldcamera’s om in het donker of onder bossages mensen op te sporen. Drones kunnen in die gevallen de afgifte van lichaamswarmte registreren en daardoor kunnen hulpverleners veel gerichter naar mensen zoeken.

Rapport downloaden

Het rapport ‘More Lives Saved: A Year Of Drone Rescues Around The World’ is te downloaden via deze link. Onderstaande video vertelt het verhaal van een paar first responders die gebruik maakten van een drone met infraroodcamera tijdens een reddingsoperatie.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier