Productnieuws

Phantom 4 Pro v2.0 verschijnt op website DJI

Zojuist heeft DJI een nieuwe versie van de Phantom 4 Pro wereldkundig gemaakt. Het gaat daarbij om de Phantom 4 Pro v2.0, een stillere versie van de huidige Phantom 4 Pro. De drone beschikt over aerodynamische propellers en verbeterde motorsnelheidsregelaars. De cameraspecificaties zijn ongewijzigd gebleven.

Aerodynamische props

Dat er een update van de Phantom 4 Pro aan zit te komen bleek uit een recente FCC productregistratie. Op daarbij uitgelekte productfoto’s was te zien dat deze drone de beschikking zou krijgen over een nieuw type propellers, met een soort winglets. Die zorgen ervoor dat het toestel minder herrie produceert. Dat was eerder ook het geval bij de Platinum-versie van de Mavic Pro.

Wie vanmorgen naar de website van DJI ging en daar zocht op ‘Phantom 4 Pro 2.0’ kreeg al een productvermelding te zien in de zoekresultaten, van de Phantom 4 Pro v2.0. De achterliggende productpagina kwam later op de dag online. De belangrijkste wijziging zet hem in de aandrijflijn: dankzij de nieuwe aerodynamisch gevormde props en de verbeterde ESCs is de drone een stuk stiller. Volgens DJI produceert de nieuwe drone tot 4 dB minder geluid, dat is ruim een halvering van het volume.

Camera en video-overdracht

De Phantom 4 Pro v2.0 beschikt net zoals zijn voorganger over een 1” sensor die in 4K resolutie kan filmen bij framerates van 25-60 fps. De maximale bitrate is 100 Mbps. Het diafragma kan ingesteld worden tussen f/2.8 en f/11. Voor de beeldoverdracht naar de remote control wordt er nu gebruik gemaakt van Ocusync, dezelfde techniek als toegepast werd in de Mavic Pro. Ocusync heeft een wat groter bereik dan Lightbridge en is in het algemeen wat stabieler. 

Over de controller gesproken: de Phantom 4 Pro v2.0 kan desgewenst besteld worden met een controller waar al een 5,5″ display op zit. In dat geval hoef je dus niet meer je telefoon of tablet te bevestigen voordat je kunt vliegen. Het scherm heeft een helderheid van 1000 cd/m2, zodat het ook in vol daglicht goed afgelezen kan worden.

Prijs en beschikbaarheid

De basisuitvoering van de Phantom 4 Pro v2.0 kost bij DJI €1.699. De versie met 5,5″ scherm op de controller kost €1.999. Er is ook een Fly More Combo te bestellen, dan krijg je de DJI Goggles videobril meegeleverd. De drone is per direct leverbaar.

Als je al beschikt over een Phantom 4 Pro, dan zien we weinig reden om te upgraden naar het nieuwe systeem. Sowieso is de Phantom 4 Pro v2.0 waarschijnlijk slechts een tussenmodel, want uit veel andere uitgelekte afbeeldingen kan opgemaakt worden dat DJI hard werkt aan een opvolger van de Phantom 4-serie, de Phantom 5. Die krijgt de beschikking over verwisselbare lenzen en zou ruim een halfuur in de lucht kunnen blijven. 

Nieuwe props 

Of je een bestaande Phantom 4 of Phantom 4 Pro ook stiller kunt krijgen door de nieuwe aerodynamic 9455 propellers te monteren hopen we binnenkort te kunnen testen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier