Opmerkelijk

Uitvinder redt puppy met snel in elkaar geknutselde drone

Een handige Indiër is de held van de dag in zijn woonplaats Lucknow nadat hij met een zelfgebouwde drone een jong hondje van de verdrinkingsdood redde. Het dier kwam in de problemen nadat het in een ondergelopen afwatering viel. Een jonge ingenieur bemerkte het noodlijdende dier en zette snel een drone met daaraan een zelfontwikkelde grijper in elkaar, waarmee hij het dier in veiligheid bracht.

Grijper met gevoel

Volgens een lokale krant liep de 27-jarige Milind Raj nietsvermoedend op straat toen hij een jankend geluid hoorde. Het bleek om een klein hondje te gaan dat in een diep afwateringskanaal was gevallen. Raj twijfelde geen moment en ging direct naar huis om een drone in elkaar te knutselen met daaraan een zelfontwikkelde grijper. Daar had hij een paar uur voor nodig.

“Het was niet mogelijk om het hondje te redden zonder daarbij zelf gevaar te lopen”, aldus Raj. “Daarom besloot ik om mijn zelfontwikkelde robotgrijper aan een drone te bevestigen. Dankzij kunstmatige intelligentie knijpt deze grijper niet te hard en bovendien wordt de hartslag van het dier in de gaten gehouden.”

Toen het jonge hondje eenmaal veilig op het droge was gebracht gaf het water met daarin veel viezigheid op. Het dier maakt het inmiddels naar omstandigheden goed.

Drone hero

De jonge uitvinder kwam al eerder in het nieuws met zijn zelfbouwdrones en kennis op het gebied van kunstmatige intelligentie. De overheid van de provincie Uttar Pradesh was dusdanig onder de indruk van de kunsten van de man dat hij al een samenwerkingsverband aangeboden heeft gekregen.

(via Sputnik)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier