Nieuws

Belgische politie zet voor het eerst drone in tijdens betoging

De federale politie in België heeft tijdens een betoging in Kortrijk voor het eerst een drone ingezet om vanuit de lucht een oogje in het zeil te houden. Dat meldt HLN. Volgens een vertegenwoordiger van de politie geeft een drone minder overlast dan een helikopter. In de toekomst wil de Belgische politie vaker drones gaan inzetten.

Geslaagde proef

Tijdens de test werd vanuit een commandopost meegekeken met de drone. Het was onder meer mogelijk om de voortgang van de demonstratie te volgen en om in te zoomen op specifieke situaties. In totaal deden zo’n 250 mensen mee aan de betoging. 

Tijdens de anti-moskeebetoging, die werd georganiseerd door een organisatie die gelieerd is aan hert Vlaams Belang, werden naast de drone ook 60 agenten op de grond ingezet. De demonstratie verliep ordentelijk en de politie kijkt terug op een geslaagde proef.

Toekomstig gebruik

Tot nu toe werden drones voornamelijk ingezet om migranten op te sporen in havengebieden en op parkeerplaatsen bij snelwegen. De Belgische politie wil in de toekomst ook drones gaan inzetten voor verkeersmonitoring en tijdens calamiteiten. 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier