Drone Talk

Drone Talk met Lonneke Tubbing: “Meestal zoek ik via Google Maps mooie plekken in Nederland”

In de rubriek ‘Drone Talk’ komen mensen aan het woord die hobbymatig of professioneel foto’s maken met behulp van een drone. Deze keer interviewen we Lonneke Tubbing, die de prachtigste dronefoto’s plaatst op haar Instagramaccount. Lonneke trekt er regelmatig op uit met haar Mavic Pro.

Hoe heet je, hoe oud ben je en waar woon je?

“Ik ben Lonneke Tubbing, 29 jaar, ben opgegroeid in Ede en woon sinds een jaar in Veenendaal.”

Hoe lang ben je al bezig met dronefotografie? Wat was voor jou de aanleiding om met deze hobby te beginnen?

“Vorig jaar januari. Ik had mijn drone gepre-orderd en had er bijna 3 maanden op moeten wachten. Fotografie en video’s maken vond ik altijd al leuk, maar ik deed er nog niet heel veel mee. Toen ik zag dat er een kleine opvouwbare drone uitkwam wist ik niet hoe snel ik deze moest bestellen. Ik had altijd al een drone willen hebben om mee te reizen, deze is daar perfect voor.”

Welke drone/camera gebruik je? Waarom heb je voor deze apparatuur gekozen? Wat zijn de plus- en minpunten?

“Ik gebruik de DJI Mavic Pro. Ik heb hiervoor gekozen omdat deze lekker lekker klein is, ik hoef niet als een pakezel op pad. Minpunt bij de Mavic vind ik de scherpte en helderheid. Ik weet dat je deze niet kan vergelijken met mijn gewone camera de Lumix GH5 maar verschil is er zeker. Het ligt ook erg aan het licht en hoe je deze instelt bij je settings natuurlijk. Maar tot de dag van vandaag ben ik er nog hartstikke blij mee.”

Foto: Lonneke Tubbing

Wat en waar fotografeer je het liefst met je drone?

“Meestal zoek ik via Google Maps mooie plekken in Nederland of zoek ik inspiratie op Instagram. Als ik naar het buitenland ga zoek ik vaak al van te voren toffe plekken (en wat de regels in dat land zijn). Het liefst fotografeer ik landschappen en toffe gebouwen zoals grote kastelen. Maar ik vind het ook leuk om soms heel wat anders te proberen.”

Welke plek op aarde zou je het liefst een keer fotograferen vanuit de lucht?

“Dat zijn er veel! Maar Noorwegen staat denk ik wel op nummer 1. Prachtige natuur. Maar Canada en de Filipijnen staan ook hoog op mijn lijst.”

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere dronefotografen?

“Gebruik filters (ikzelf gebruik die van PolaPro). Ga met zonsopgang of zonsondergang fotograferen. Ik ga het liefst met zonsopgang dan is het vaak ook nog lekker rustig. Fotografie kan qua smaak persoonlijk zijn, doe iets wat jou aanspreekt en volg je passie.”

Meer zien van Lonneke? Volg Lonneke op Instagram

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op handboekdronefotografie.nl.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier