Video

Kijken: deze muziekvideo werd in zijn geheel met de Mavic Air gefilmd

De Mavic Air van DJI mag dan klein van formaat zijn, de opvouwbare quadcopter is tot heel wat in staat. Dat blijkt wel uit het feit dat de muziekvideo ‘So Special’ van rapper Shaun Michael in zijn geheel met de Mavic Air werd gefilmd. Daarbij werd volop gebruik gemaakt van de verschillende Intelligent Flight Modes die het toestel biedt.

Geen dronepiloot

Aan het maken van de opnamen kwam zelfs geen dronepiloot te pas, om de kosten voor de productie van de video zo laag mogelijk te houden. Shaun: “Ik had een paar offertes gekregen, maar die waren best prijzig. Daarop besloot ik om een Mavic Air te kopen en deze zelf te bedienen.” 

Dankzij ActiveTrack en Smart Capture volgde de drone automatisch de bewegingen van de zanger. “Mensen keken me wel raar aan. Ik stond op straat danspasjes te maken en mee te zingen met de muziek die uit een Bluetooth-speaker kwam. Sommige mensen zagen de drone niet eens: die dachten dat ik aan het optreden was.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier