Achtergrond

Kleine duizend drones vormen gezamenlijk cover van Time Magazine

Abonnees van het gerenommeerde Time Magazine werden onlangs verrast door een wel heel bijzondere coverfoto. Speciaal ter ondersteuning van een special over drones werd de cover namelijk gemaakt met behulp van een kleine duizend drones, die gezamenlijk de voorkant van het blad uitbeeldden. Een dronefoto van die formatie siert nu het magazine. 

958 drones

Voor het maken van de bijzondere coverfoto werd de hulp ingeschakeld van Intel. Hun Shooting Star droneteam heeft immers veel ervaring met het gelijktijdig besturen van honderden drones, uitgerust met veelkleurige leds. Ook werden Astraeus Aerial Cinema Systems en L.A. Drones betrokken bij de fotoshoot, voor het maken van de uiteindelijke opname van de cover. 

Het bleek nog een hele uitdaging om de cover van Time door drones te laten weergeven. De totale hoogte van het drone display was 100 meter, net binnen de maximale vlieghoogte van 120 meter die in de VS geldt. Om de letters van het Time-logo goed weer te geven moesten de drones bovendien dichter dan gebruikelijk op elkaar vliegen. In totaal gingen er 958 drones de lucht in. 

Dronefoto

Niet alleen het onderwerp van de coverafbeelding is vernieuwend: ook is het voor het eerst dat de foto voor op de cover van het blad werd genomen door een drone. Er werd gekozen voor een zeer lichtgevoelige filmcamera die de formatie van de cover in zijn geheel vastlegde. Daaruit kon vervolgens een still gehaald worden. 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier