Productnieuws

Typhoon H Plus van Yuneec nu verkrijgbaar in de EU

De Typhoon H Plus die in januari van dit jaar door Yuneec werd aangekondigd is nu leverbaar. De drone beschikt over een verbeterde camera met 1” sensor. Daarnaast is de hexacopter een stuk stiller dan zijn voorganger. De drone wordt aangestuurd door de Pixhawk PX4 flight controller en beschikt optioneel over Intel RealSense.

Camera met 1” sensor

De belangrijkste pluspunten van de Typhoon H, die in 2016 op de markt kwam, zijn toch wel de zesmotorige aandrijving en het opklapbare landingsgestel. Zelfs als één van de motoren onverhoopt uitvalt kan de drone nog veilig landen. Het feit dat het landingsgestel ingetrokken kan worden zorgt ervoor dat de camera onafhankelijk van de drone 360º in de rondte kan draaien zonder dat er daarbij onderdelen in beeld komen.

De vernieuwde Typhoon H Plus blinkt volgens Yuneec vooral uit als het gaat om de cameraprestaties. De C23-camera is namelijk voorzien van een lichtsterke 1” sensor, die een filmresolutie van 4K combineert met een maximale framerate van 60 fps. Foto’s worden gemaakt in een resolutie van 20 megapixels.

Om obstakels te ontwijken is de Typhoon H Plus voorzien van een ultrasoonsensor. Desgewenst kan daar de meer geavanceerde Intel RealSense-module aan toegevoegd worden.

Controller en vliegmodi

Het toestel wordt geleverd met de ST16S controller, die beschikt over een verbeterd 7” display voor de weergave van het camerabeeld en de vluchtgegevens. De vliegtijd van het toestel zou tot 28 minuten bedragen op een acculading. De features waarover het toestel beschikt zijn Altitude-Mode, automatisch starten/landen, beeldstabilisatie, Return to Home, Follow-functie en Waypoint-navigatie. De Typhoon H Plus zou verder een stuk geruislozer vliegen dan zijn voorganger, met een geluidsreductie die oploopt tot 40%.

De adviesprijs van de Typhoon H Plus is €1.699,-. De versie met Intel RealSense-module kost €1.899,-.

(coverfoto: Yuneec Europe GmbH/Jeffrey Moustache)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Typhoon H Plus van Yuneec nu verkrijgbaar in de EU

  • Met een take off gewicht van bijna 2 kg is deze niet echt interessant meer met de komende Europese regelgeving.

    Beantwoorden
  • Marnix Verschraegen

    Ging men ook niet een aparte camera de C23 hebben die je op de oude typhoon H kunt gebruiken ook met een 1″ sensor

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier