Gerucht

DJI houdt 18 juli een event – mogelijk aankondiging Mavic Pro 2

Dronemaker DJI heeft zojuist persuitnodigingen verstuurd voor een evenement dat op 18 juli aanstaande plaatsvindt in New York. Behalve de tekst ‘See the bigger picture’ en een afbeelding van wat lijkt op een top-down dronefoto van een vulkaankrater verraadt de uitnodiging niet waar het event over gaat. Vermoed wordt dat de Mavic Pro 2 aan het publiek getoond zal worden.

Speculaties

De speculaties dat DJI met een opvolger van de nog altijd populaire Mavic Pro komt zijn vooral gebaseerd op het feit dat het alweer twee jaar geleden is dat dit populaire model op de markt kwam. Weliswaar introduceerde DJI later twee nog kleinere modellen, de Spark en de Mavic Air, maar nog altijd zweren veel mensen bij de lange vliegtijd en relatief goede cameraprestaties van de Mavic Pro. Tijd voor een update dus.

De verwachtingen als het gaat om de Mavic Pro 2 zijn hooggespannen. Waarschijnlijk krijgt de drone een nieuw, aerodynamisch design en een vliegtijd die ruim een halfuur bedraagt. Ook qua obstakeldetectie en flight modes zal de Mavic Pro 2 de nodige verbeteringen doorvoeren, minstens vergelijkbaar met de mogelijkheden van de Mavic Air.

Camera en gimbal

De belangrijkste update zal waarschijnlijk de camera betreffen. Denk aan een grotere sensor en hogere bitrates, zodat de Mavic Pro 2 zich qua beeldkwaliteit minstens kan meten met de Phantom 4 Pro. Ook zal de gimbal waarschijnlijk minder fragiel zijn dan die van de originele Mavic Pro. De kans dat er een opvolger van de Phantom aangekondigd gaat worden achten we niet heel groot: die wordt vermoedelijk in de herfst van dit jaar gepresenteerd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier