Video

Kijken: racedrone met 360º camera achtervolgt andere racedrone

Eén van de leuke features van moderne 360º camera’s zoals de GoPro Fusion is dat je na het opnemen van een 360º video een gewone video kunt exporteren die helemaal naar wens uitgesneden kan worden. Daardoor kun je bijzondere camerabewegingen maken, die normaal gesproken praktisch niet mogelijk zijn. Een mooi voorbeeld hiervan zie je in deze achtervolgingsvideo.

OverCapture

De video werd gemaakt door videomaker Rene Sebastian. Die besloot om zijn nieuwe GoPro Fusion op de racequad van ShaggyFPV te monteren, om vervolgens te filmen hoe de drone achter die van ThomasFPV aanvliegt.

Dankzij de elektronische beeldstabilisatie van de Fusion en de OverCapture-functionaliteit verkreeg hij een wel heel bijzondere FPV-video, waarbij het lijkt alsof de camera op de filmdrone op de racedrone van ThomasFPV gericht blijft. Ook bijzonder zijn de shots in de Little Planet-weergave.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier