Maak je Inspire 1 up-to-date met deze FPV zelfbouwkit

Heb je nog een Inspire 1 liggen die je weer helemaal bij de tijd wil maken? Op makerplatform Thingiverse is een ontwerp verschenen voor een zelfbouwkit die je in staat stelt om een FPV camera toe te voegen aan de DJI Inspire 1. Daardoor kan de bestuurder van de drone ongeacht de kijkrichting van de hoofdcamera in voorwaartse vliegrichting blijven kijken. Dat is met name in het geval van een dual remote setup een uitkomst.

FPV module

Bijna vier jaar sinds de Inspire 1 op de markt kwam is de quadcopter nog altijd een populair platform bij semiprofessionele videomakers, voornamelijk vanwege de verwisselbare camera en het feit dat de camera-operator een eigen controller kan gebruiken. Het nadeel is echter dat de Inspire 1 geen voorwaarts gerichte FPV-camera heeft, iets wat de Inspire 2 wel biedt.

Om de bestuurder van een Inspire 1 toch live videobeeld in de voorwaartse vliegrichting van de drone te bieden is er op Thingiverse een zelfbouwkit verschenen die voorziet in de toevoeging van een FPV-camera aan de voorzijde van het toestel. Via een losse videozender wordt het signaal overgedragen naar de piloot. De kit werd ontworpen door Thingiverse-designer Gregory van Leuven.

Tweede monitor

De kit bestaat uit een 3D geprinte houder voor de camera. naar wens kan de gebruiker deze zelf uitprinten of bestellen bij Thingiverse. Daarnaast moet men nog een videozender en accu aanschaffen. Ook het cameraatje zelf zal door de doe-het-zelver aangeschaft moeten worden.

Voor het bekijken van de videofeed is nog wel een tweede monitor nodig, het FPV-beeld kan niet gelijktijdig in de DJI Go-app worden weergegeven zoals bij de Inspire 2 wel mogelijk is.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Vanaf 30 augustus 2018 is Wiebe te zien als coach&jurylid in het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak kans op deze backpack t.w.v. € 199,-!

We hebben weer een mooie winactie lopen! Wil jij deze Torvol Drone Adventure Backpack ter waarde van € 199,- winnen? Check snel onze review en lees hoe je kans maakt op een hagelnieuw exemplaar van deze backpack voor outdoor beeldmakers!