Incident

Dronevlieger mishandeld na vlucht boven stadspark

Een 18-jarige man die met een drone aan het vliegen was in het Máximapark is in elkaar geslagen door iemand die daar blijkbaar niet van gediend was. Dat meldt de politie op Twitter. De verdachte, een man van 55 jaar oud, is gearresteerd en moet binnenkort voorkomen. Het betreffende stadspark ligt ten oosten van Utrecht, tussen Vleuten en de Leidsche Rijn.

Klappen en trappen

Het incident vond donderdagmiddag plaats. Volgens de politie kreeg het slachtoffer nabij de Europaweg ‘klappen en trappen’. Waarom de 55-jarige zo boos was is nog onduidelijk. Het Openbaar Ministerie heeft de verdachte met een dagvaarding naar huis gestuurd.

In principe mag er met een drone boven het Máximapark gevlogen worden, tenzij daar op dat moment veel mensen aanwezig zijn: er mag niet boven mensenmenigten gevlogen worden. De politie zoekt nog uit of de dronevlieger voorafgaand aan het incident in overtreding was.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier