#advDronefotografie

Kijken: 360º luchtfototour langs de dorpen op Texel

Ben je van plan om deze zomer naar Texel op vakantie te gaan? Dan kun je je nu op een heel nieuwe manier oriënteren op het eiland. Je kunt de zeven dorpen die het Waddeneiland telt nu namelijk in 360º vanuit de lucht bekijken.

Interactieve kaart

Het initiatief voor de Texel 360 fototour werd genomen door John Smit van Videolux. Smit maakt al jaren promotievideo’s in opdracht van diverse hotels, restaurants campings en bungalowparken. Sinds kort maakt Videolux ook 360º video’s van het eiland, en daar komt nu dus deze 360º fototour bij.

De tour begint met een interactieve 360º kaart van Texel, met daarop de dorpen Den Hoorn, Den Burg, Oudeschild, Oosterend, De Waal, De Koog, Oost en De Cocksdorp. Vanuit de kaart kan direct doorgeklikt worden naar de 360º luchtfoto’s van deze dorpen. Ook de vuurtoren en de haven van Oudeschild zijn op deze manier te bekijken.

Uitbreiden met hotspots

Volgens Smit heeft deze weergave van Texel veel potentie. “In de toekomst wil ik de foto’s uitbreiden met interactieve hotspots. Dan kun je bijvoorbeeld op een camping klikken en dan begint er direct een video te spelen die een goede indruk geeft van die locatie. Ik zie dat als een stukje extra service naar mijn klanten toe. En toeristen kunnen zich op deze manier perfect voorbereiden op hun vakantie.”

De 360º foto’s zullen ook opgenomen worden op het toeristische platform Show Me Holland. Op die website zijn al flink wat locaties op Texel te zien. De virtuele tour is ook terug te vinden op de website Texel Informatie, eveneens een initiatief van Videolux. Voor het produceren van de 360º content werd Dronewatch om advies gevraagd.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier