Markt

Boeing investeert $16 miljoen in drone delivery-bedrijf Matternet

De Amerikaanse startup Matternet heeft een investering van 16 miljoen dollar ontvangen om haar systeem voor drone delivery in stedelijke omgevingen verder uit te ontwikkelen. Het geld is afkomstig van Boeing HorizonX Ventures. Ook Swiss Post en Sony zijn betrokken bij de investeringsronde.

Transportnetwerk

Matternet ontwikkelt drones en besturingssystemen die het mogelijk maken om autonaam pakketjes te bezorgen. Het bedrijf werkt momenteel samen met verschillende ziekenhuizen om het vervoer van bloedmonsters tussen dependances te automatiseren. Onlangs startte het bedrijf daartoe een experimentele luchtbrug in de Zwitserse stad Zurich. Inmiddels zijn daar al honderden vluchten uitgevoerd.

Om ook boven andere steden vluchten buiten het zicht van de operator (BVLOS) uit te voeren en voor het vervoeren van andersoortige ladingen wil Matternet een dronegebaseerd transportnetwerk gaan ontwikkelen. Met het opgehaalde kapitaal gaat Matternet proeven doen met ziekenhuizen in de Amerikaanse staten California en North Carolina.

Mainstream

Matternet-ceo Andreas Raptopoulos is verheugd over de investering. “We zijn enthousiast over de samenwerking met Boeing, een pionier op het gebied van zakelijk luchttransport. Samen willen we deze vorm van goederenvervoer mainstream gaan maken.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier