Video

Kijken: zo zorgt een gimbal voor gestabiliseerde actieshots

Het is dankzij de ontwikkeling van de gimbal dat we helemaal gewend zijn geraakt aan vloeiende luchtopnames. Je staat er eigenlijk niet meer bij stil hoeveel werk een gimbal moet verzetten om onder de meest extreme omstandigheden stabiel beeld af te leveren. In deze korte video zie je goed wat een gimbal precies voor z’n kiezen krijgt tijdens het maken van een actieshot.

World Rally Championship

De video werd gemaakt met behulp van een GoPro die op één van de armen van een Inspire 2 werd gemonteerd. De gimbal in kwestie betreft een Zenmuse X5S, voorzien van een 15mm lens. De korte video werd gemaakt tijdens de WRC Argentina in april 2018. Daarvan worden luchtopnames gemaakt door een team van DJI.

En hieronder zie je het uiteindelijke resultaat:

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier