Pro

Meer weten over drones en eerstehulpverlening? Meld je gratis aan voor de EENA-conferentie!

Ben je werkzaam als eerstehulpverlener en wil je meer weten over de (on)mogelijkheden van de inzet van drones in jouw werkgebied? Wil je bijgepraat worden over de laatste ontwikkelingen op het gebied van search & rescue? En hoe zit het eigenlijk met de Europese regelgeving als het gaat om first responder drones? Deze en meer onderwerpen komen aan de orde tijdens de Drones & Public Safety Summit op 20 september aanstaande. Aanmelden is gratis.

Belangrijkste lessen

Lezers van Dronewatch weten dat drones in toenemende mate worden ingezet door hulpdiensten zoals brandweer, politie en andere eerste hulpverleners. Op veel plekken worden initiatieven ontplooid en ondertussen schrijdt de technologie in rap tempo voorwaarts. Toch leven er nog veel vragen bij first responders: wat zijn de randvoorwaarden aan de inzet van drones? Hoe kunnen drones worden ingezet in de eigen processen? En wat zijn de belangrijkste lessen die andere hulpverleners inmiddels geleerd hebben?

Om mensen die werkzaam zijn in de hulpverlening effectief op de hoogte te brengen van de meest recente ontwikkelingen organiseert de European Emergency Number Association (EENA) dit najaar een conferentie die volledig in het teken staat van hulpverlening door middel van drones. Tijdens de dag kan men in contact komen met hulpverleners die al ervaring hebben opgedaan met drones, dronefabrikanten, softwareleveranciers, Europese beleidsmakers en diverse experts. Bekijk ook het voorlopige programma.

Aanmelden

De conferentie vindt plaats op 20 september in het SIAMU-gebouw in Brussel. Aanmelden is kosteloos en kan via deze pagina. Er is plaats voor 200 deelnemers, dus als je geïnteresseerd bent, wacht dan niet te lang met registreren. De lunch is inclusief en na afloop er is mogelijkheid tot netwerken tijdens een Belgische bierproeverij.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier