Vermiste wandelaarster opgespoord met behulp van drone

Afgelopen week heeft een Amerikaans bergreddingsteam met behulp van een drone met warmtebeeldcamera een vrouw opgespoord die tijdens een wandeling de weg was kwijtgeraakt en als vermist was opgegeven. Alhoewel het reddingsteam pas sinds een paar maanden over het toestel beschikt wordt deze nu al als ‘onmisbaar’ bestempeld.

Binnen 30 minuten

De redding vond afgelopen woensdag plaats in een natuurgebied nabij Aspen, Colorado. Het reddingsteam kwam in actie zodra duidelijk werd dat een vrouw niet terug was gekomen van een wandeling. Vanwege de duisternis die inmiddels was ingetreden werd besloten om de nieuwe DJI M210 quadcopter met infraroodcamera en zoomcamera de lucht in te sturen.

Binnen een half uur werd een bewegende gedaante waargenomen op de grond. Een team op de grond werd naar de betreffende locatie gedirigeerd, alwaar de vermiste vrouw in goede gezondheid werd aangetroffen. Volgens missieleider Doug Paley zou de vrouw zonder de drone nooit zo snel zijn opgespoord.

Hoge verwachtingen

Het reddingsteam heeft hoge verwachtingen van de drone. In maart werd het toestel aangeschaft, en inmiddels worden een aantal teamleden getraind in het gebruik van de drone. Het systeem beschikt over een infraroodcamera en over een 30x zoomcamera. Zeker in bergachtig terrein is dat een uitkomst vergeleken met reddingshelikopters, aldus Paley.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier