Intel breekt wederom record met ruim 2.000 drones in de lucht

Chipfabrikant Intel bestaat 50 jaar en dat heuglijke feit werd gevierd met een lichtshow waaraan maar liefst 2.018 ‘Shooting Star’ drones deelnamen. Het is voor het eerst dat er zoveel drones gelijktijdig in formatie vliegen en daarom kan Intel zich wederom wereldrecordhouder noemen. Saillant detail is dat de drones op een goed moment traditioneel vuurwerk uitbeeldden.

Vertwintigvoudigd

In 2015 presenteerde Intel voor het eerst haar lichtgevende zwermdrone, de Shooting Star. Door 100 van deze leddrones gelijktijdig te laten vliegen zette het bedrijf in Duitsland voor het eerst een wereldrecord op haar naam. Een jaar later, in 2016, verbrak Intel haar eigen record door 500 drones simultaan te laten vliegen, aangestuurd door slechts één computer op de grond.

Sindsdien heeft Intel over de hele wereld droneshows gegeven. Onder andere de Super Bowl en de Olympische Winterspelen waren het decor voor de synchroon vliegende showdrones. Het Chinese bedrijf Ehang was Intel echter te snel af met het behalen van de 1.000 drones-mijlpaal. Maar nu dat Intel haar oorspronkelijke record van 100 drones met maar liefst een factor 20 heeft verbeterd, is het record weer veiliggesteld – voor zolang als het duurt.

2018

In de nieuwste show laat Intel maar liefst 2.018 drones vliegen, niet geheel toevallig het jaar waarin het bedrijf haar vijftigjarige bestaan viert. Het nieuwtje mag dan van het fenomeen dronezwerm af zijn, het blijft fascinerend om naar te kijken. Wij kunnen in ieder geval niet wachten totdat er in Nederland een keer een droneshow van dit formaat te zien is.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier