Nieuws

Indiase overheid brengt sloppenwijken in kaart met drones

In veel steden in India is geregistreerd grondbezit een zeer betrekkelijk fenomeen. Tot wel 60% van de inwoners woont namelijk in niet-geregistreerde woningen, veelal in sloppenwijken. Om een beter idee te krijgen van de woonsituatie van haar inwoners zetten een aantal stadsbesturen nu moderne middelen als drones en satellieten in.

Knelpunten

Volgens onderzoeksleider Nikhil Kaza van de universiteit van North-Carolina is het voor steden van essentieel belang om te weten waar en hoe mensen wonen. Die kennis is onder meer nodig om beter in te kunnen schatten waar knelpunten kunnen ontstaan als het gaat om infrastructuur, energievoorziening en riolering.

In steden als Bombay woont naar schatting 60% van de mensen in niet-geregistreerde woningen. Het in kaart brengen daarvan is met traditionele methoden echter zo goed als onmogelijk. Daarom zet men nu onder andere drones in om een beter idee te krijgen van de locaties en samenstelling van sloppenwijken. In de oostelijke deelstaat Odisha wil men dit jaar de woonsituatie van 200.000 huishoudens in kaart hebben gebracht.

Beter inspelen op behoeften

“Dankzij deze nieuwe geografische onderzoeksmethoden kunnen stadsbesturen beter inspelen op lokale behoeften. Zo blijkt dat sommige sloppenwijken vooral behoefte hebben aan een betere wateraanvoer, terwijl andere wijken beter af zijn en meer behoefte hebben aan bijvoorbeeld ruimte voor ondernemers”, stelt Kaza.

(bron: Today)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier