Nieuws

Tv-programma Drone Masters vanaf 30 augustus te zien op SBS6

Welke bekende Nederlander beschikt over de beste vliegskills en kan bovendien als geen ander dronefoto’s en -video’s maken? Dat blijkt de komende weken in het programma Drone Masters, dat vanaf 30 augustus te zien is op SBS6. Wiebe de Jager van Dronewatch is verbonden aan het programma als coach én jurylid.

7 deelnemers, 3 opdrachten

De strijd gaat tussen zeven deelnemers. Welke BN’ers meedoen aan het programma wordt bekend gemaakt in de late editie van Shownieuws op vrijdag 10 augustus. Onder leiding van presentator Dennis van der Geest voeren zij in iedere aflevering met hun drones drie verschillende opdrachten uit.

De drie opdrachten bestaan uit een behendigheidsopdracht, een foto-opdracht en een video-opdracht. Zo moeten de deelnemers met hun drone een biertje bezorgen op een terras, fotograferen ze stuntende motorcrossers vanuit de lucht en bedenken ze zelf het scenario voor een dronevideo, die ze ook zelf moeten opnemen en monteren. Gedurende de loop van het programma worden diverse prachtige locaties in Nederland aangedaan.

Jurering en veiligheid

De jury van het nieuwe tv-programma bestaat uit film- en tv-regisseur Tim Oliehoek en drone-expert Wiebe de Jager. Tim let met name op zaken als script en montage, Wiebe beoordeelt de kandidaten vooral op het creatief gebruik van de drone. De jury stuurt elke week één van de deelnemers naar huis. De BN’er die als beste een drone kan bedienen en de mooiste beelden weet te schieten wordt de Drone Master van 2018.

In het programma vliegen de kandidaten met verschillende drones, waaronder de DJI Mavic Air, Phantom 4 Pro en Inspire 2. Veiligheid staat voorop: de kijkers krijgen iedere aflevering een veiligheidstip van Wiebe en tijdens de opnamen zorgt een onafhankelijke instantie ervoor dat er veilig wordt gevlogen en dat alle regels worden nageleefd.

Presentator Dennis van der Geest en juryleden Tim Oliehoek en Wiebe de Jager

Leuk en leerzaam

“Ik ben erg trots om een bijdrage te mogen leveren aan het programma, in mijn dubbelrol als coach én jurylid. Ik ben ook blij dat het programma de positieve aspecten van drones belicht. Het programma wordt leuk om naar te kijken en je steekt er ook nog iets van op. En bij deze kan ik alvast verklappen dat een aantal kandidaten écht talent hebben: ik heb heel wat mooie foto’s en video’s voorbij zien komen”, zegt Wiebe.

Ook de makers van het programma zijn enthousiast. “Drone Masters is een programma met letterlijk een nieuwe dimensie. Het valt echt niet mee om met een drone te vliegen, ook voor ons is het een nieuwe wereld”, aldus één van de regisseurs.

Drone Masters is vanaf donderdag 30 augustus wekelijks om 21.30 uur te zien op SBS6.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Tv-programma Drone Masters vanaf 30 augustus te zien op SBS6

  • Danny damveld

    Ik vind het een supercool idee want er word al genoeg negatieve verhalen over drones verspreid en de grond ingedrukt. Maar op deze manier word het op een positieve manier over drones verspreid en daar ben ik helemaal voor . Ik ben zelf ook een drone piloot en in bezit van een mavic pro en een 3dr solo drone . En een dji tello drone als hebber ding voor de fun. Ik vlieg al 3 jaar met een drone en heb een eigen YouTube kanaal voor mijn drone videos. Ik ga naar mooie natuur locaties en mooie plekken om mooie documentaires te maken en het te delen met de wereld hoe mooi Nederland is . Ik monteer ook mijn eigen video’s met Pinnacle Studio Ultimate. Met vriendelijke groet Danny damveld.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier