Dronefotografie

Modelfotograaf zet drone in als vliegende flitser

Het heeft nogal wat voeten in de aarde om een fotomodel goed belicht op de foto te krijgen tijdens zonsopkomst. Zeker als dat model op een rotsformatie staat en er geen flitser op een statief geplaatst kan worden. De oplossing? Een vliegende flitser, in de vorm van een drone. In de uitlegvideo ‘lighting the impossible’ doet de fotograaf uit de doeken hoe hij te werk ging.

Flitsdrone

Het idee om een drone in te zetten als flitslamp is niet nieuw. Eerder al kwam een fotograaf op het idee om een complete vuurtoren te belichten met behulp van een vliegende flitser, in combinatie met een lange sluitertijd. De Amerikaanse model- en trouwfotograaf Lee Germeroth is echter voor zover wij weten wel de eerste die het concept droneflitser toepast op outdoor modelfotografie.

In een artikel op Petapixel vertelt Germeroth hoe hij de fotoshoot aanpakte. Samen met fotomodel Michelle McEwan zorgde hij ervoor ruim voor zonsopkomst bij de beoogde locatie te zijn, een klif aan zee. Daar aangekomen monteerde hij zijn Canon 600EX Speedlite flitser aan een DJI Phantom 3. Terwijl dronepiloot Daniel Cavanagh ervoor zorgde dat de drone op de juiste plek hing, maakte Germeroth de beoogde foto’s.

Uitleg

In onderstaande behind the scenes-video krijg je verdere uitleg over het project. Mocht je zelf aan de slag willen gaan met deze techniek, bedenk dan wel dat het in veel landen helaas niet is toegestaan om buiten de daglichtperiode te vliegen met een drone. Maar wellicht dat je in dat ene kwartiertje voor zonsopkomst waarin je wel mag vliegen toch soortgelijke resultaten kunt behalen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier