Nieuws

Brandweer zoekt met drone naar overlevenden brugramp

Italiaanse brandweerlieden die betrokken zijn bij de zoektocht naar overlevenden onder de restanten van de Morandi-brug in Genua maken gebruik van een drone om luchtopnamen te maken. Wegens instortingsgevaar is het te gevaarlijk om vanaf de grond te speuren naar tekens van leven. De kans dat er nog mensen levend worden aangetroffen is echter nihil.

Inspire 1

In de video is te zien hoe de reddingswerkers gebruik maken van een Inspire 1 met Zenmuse X5 camera om gedetailleerde luchtopnamen te maken van het rampgebied. De drone wordt bediend door twee mensen, een dronepiloot en een camera-operator.

Enkele dagen nadat de brug instortte worden er nog ruim tien personen vermist. Gevreesd wordt dat zij allen onder het puin terecht zijn gekomen. Alhoewel de kans steeds kleiner wordt dat er nog mensen levend worden gevonden, gaat de zoektocht naar overlevenden vooralsnog onverminderd door.

Instortingsgevaar

De reddingsoperatie wordt bemoeilijkt door het verdere instortingsgevaar. Dat is ook de reden dat honderden inwoners van de huizen onder de brug niet terug mogen keren naar hun woningen. De Italiaanse regering heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar de beheerder van de brug.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier