Pro

Drone brengt draad van 2 km over bij Chinese megabrug

Een Chinees bouwbedrijf heeft een drone ingezet om een trekdraad van maar liefst 2 km lengte te spannen tussen twee brugpijlers die deel uit gaan maken van de Chishui River Mega Bridge in zuidwest China. Met een overspanning van 2.009 meter wordt het de langste brug in Azië. Het Chinese persbureau Xinhua News maakte videobeelden van de operatie.

228 meter hoog

Het is de bedoeling dat de hangbrug over de rivier Chishui in 2019 geopend wordt. Dan zal de brug de provincies Sichuan en Guizhou met elkaar verbinden. Op het hoogste punt zal het wegdek zich 228 meter boven de onderliggende rivier bevinden.

De pylonen van de brug zijn 1,2 km van elkaar verwijderd en hebben een hoogte van ruim 500 meter ten opzichte van de rivier in het dal van de vallei. Dat maakt het een hele uitdaging om de draagkabels te installeren waaraan de brug wordt opgehangen.

DJI M600

In de video is te zien hoe de Chinese ingenieurs een drone van het type DJI M600 inzetten om een nylon trekdraad over te vliegen van de ene kant van de vallei naar de andere kant. Die voordraad wordt vervolgens gebruikt om een zwaardere kabel over te brengen. Een dergelijke techniek wordt ook gebruikt bij de aanleg van hoogspanningslijnen, maar niet eerder werd zo’n grote afstand overbrugd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier