Nieuws

Spaanse zwemster in nood gered door drone

In Spanje heeft een drone vorige week het leven gered van een zwemster die in de problemen was gekomen nadat ze door de stroming de zee op was meegevoerd. Een reddingsdrone van Spaanse makelij spoorde de vrouw op en gooide een zwemvest af. De drone assisteerde vervolgens bij de redding van een aantal andere zwemmers.

Onderstroom

De reddingsactie vond plaats voor de kust van de Spaanse badplaats Sagunto, in de provincie Valencia. De vrouw was samen met zes andere zwemmers de zee ingegaan. Toen de groep zo’n 70 meter uit de kust was, werden ze gegrepen door een sterke onderstroom die de zwemmers verder de zee op voerde.

De kustwacht kwam direct in actie toen ze zagen dat de groep om hulp signaleerde. Drone-operator Diego Torres liet direct zijn Auxdron Lifeguard opstijgen en stuurde deze naar de groep. Deze reddingsdrone is een octocopter die voorzien kan worden van twee afwerpbare zwemvesten en daarmee bijna een halfuur in de lucht kan blijven. Het systeem werd ontwikkeld door de Spaanse firma General Drones.

Vest afwerpen

Via de realtime videoverbinding zag Torres dat één van de zwemmers echt moeite had om boven te blijven. Hij besloot om één van de zwemvesten bij haar af te werpen, waarna het vest zichzelf automatisch opblies en de vrouw het vest kon aantrekken.

Nadat reddingswerkers op jetski’s eerst de vrouw in veiligheid hadden gebracht bleef de drone boven de groep hangen, zodat andere reddingswerkers precies konden zien waar ze heen moesten varen om de rest van de badgasten in veiligheid te brengen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Spaanse zwemster in nood gered door drone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier